2017. július 23., vasárnap

Arsenal bez Čecha v Lige majstrov prehral, ​​Barcelona stratila v Ríme

Z anglických tímov tak na úvod Ligy majstrov uspela len kritizovaná Chelsea. Až sedemnásty tím Premier League doma porazil Maccabi Tel Aviv 4: 0, premožiteľa Plzne z kvalifikácie.

Už v utorok podľahli obaja chlapcov z Manchestru, City doma nestačilo na Juventus a United sklamali v Eindhovene. A v stredu večer na ne nadviazal Arsenal.

Tréner Wenger šetril niekoľko hráčov, Ramsey do Chorvátska ani necestoval, Čiech zostal na lavičke a prvú šancu v tohtoročnej sezóne dostal jeho náhradník Ospina. Inkasoval v 24. minúte po tom, čo vyrazil strelu Pivariče priamo do dobiehajúceho spoluhráča Oxlade-Chamberlaina. V závere polčasu bol po druhej žltej karte vylúčený útočník Giroud a v 58. minúte dostal Arsenal druhý gól.Potom Wenger vystriedal troch hr áčov naraz, jeden z náhradníkov Walcott v 79. minúte znížil, ale vyrovnať už Arsenal nedokázal.

Šlágrom stredajšej programu bol štart Barcelony v Ríme. Hostia, ako je ich zvykom, držali loptu. A po dvadsiatich minútach išli do vedenia, keď center Rakitic usmernil zblízka hlavou Suárez. Gólovej akcii však predchádzala sporná situácia, kedy Messi pristúpil nohu obrancovia Dignemu a vyradil ho z hry, hoci nechtiac. Arbiter faul nepískal a Rakitič tak mal vo vápne veľa priestoru, aby mohol prihrať Suárezovi.

Uruguajský útočník hral hlavnú úlohu aj v ďalšom priebehu. Dostal sa sám pred brankára Szczesného, ​​bol pri lopte skôr a potom po kontakte upadol. Penaltu však arbiter Kuipers nenariadil, hoci by si ju obhájil.Krátko po polovici ďalšej stret sa Suárez odniesol poľský brankár zranením a musel striedať.

To už bolo 1: 1, domáci vyrovnali po polhodine. Florenz šprintoval s loptou po pravej strane, akonáhle prebehol polovicu ihriska, od postrannej čiary poslal loptu na bránu. A nádherne Ter Stegen prehodil. Sám neveril, že z takejto pozície dokázal skórovať.

V zápase veľa šancí nebolo, až v závere pribúdali a to predovšetkým na strane Barcelony. V 77. minúte Neymar, ktorý sa uvoľnil v pokutovom území, ale jeho ranu obrancovia v poslednej chvíli zblokovali na roh. Vzápätí Messi z pravej strany z 12 metrov trafil brvno. Potom Iniestovi skazil radosť náhradné gólman De Sanctis.V nastavení Messi nádherne uvoľnil Jordi Albu, ktorý prehodil brankára, ale na čiare De Sanctisa zastúpili spoluhráči.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése