2017. július 20., csütörtök

Úspešná príprava úspešného ročníka zvádza k medailovým myšlienkam

Nový kouč Petr Treml má v tíme všetky dievčatá, ktoré v ňom mať chcel, ide preto aktuálne o najsilnejšiu možnú zostavu, aké ročníky 1997 a 1998 môžu ponúknuť. Problémy s operovaným kolenom v príprave limitovali len hlavné oporu Juliu Reisingerovou, ktorú tak tréner šetril v niektorých tréningoch i zápasoch.

V testovacích bitkách štvrtý celok minulého MS sedemnásťročných bral až na dve porážky s Belgickom samá víťazstvo . Samy hráčky úspechy nad B-divizním Nemeckom, Poľskom či nekompletným Ruskom síce nijako nepreceňujú, napriek tomu im nechýba sebavedomie, ktoré si tím svojimi úspechmi za posledné roky vybudoval.

"Všetky sme v očakávaní, nevieme, ako sa posunuli ostatné tímy. V príprave sme nehrali proti tým najlepším a pr ehrali len s Belgickom.Tá nás v prvom stretnutí trochu bet 365 prekvapila a druhej sme si prehrali sami, pretože už sme mali veľký náskok, "pripomína křídelnice Lenka Soukalova.

Nezabudne však dodať, že po porážkach o 3 a 4 body to už jej tímu tretíkrát vyšlo. Belgičanky už v tíme mali aj hráčky, ktoré sa chystali aj na MS U19, kde dobyli skvelé šieste miesto s bilanciou 5-2.

Soukalova po roku opäť túži po tom dokázať niečo veľké. "Na turnaj ideme s pokorou, počítame ale s tým, že na štvrťfinále by sme dosiahnuť mali. A medaily? Tá visí niekde vo vzduchu, "ľahko sa usmeje.

Pre nadštandardné výsledok ide na ME aj rozehrávačka Petra Holešinský. "Tím je dobrý, rovnaký ako vlani na majstrovstvách sveta, a my tak mierime vysoko. Berieme to ale postupne.Mali by sme vyhrať skupinu a z tej ďalšej potom postúpiť z čo najlepšej pozície do štvrťfinále. Na veľký výsledok podľa mňa máme. "

Ač aj on počíta s dobytím štvrťfinále, je kouč bet365 bonus Petr Treml skôr obozretný. Najmä úvod prípravy sprevádzala rad výhrad k aktuálnemu rozpoloženie tímu.

"Bol som dosť zaskočený nie úplne najväčšie kvalitou hráčok. Od druhého družstva na Európe a štvrtého na svete by som očakával ďaleko vyššiu kvalitu, chuť trénovať a zlepšovať sa. Spočiatku som mal pocit, že hráčky boli dosť uspokojené. Základ tímu z vlaňajška zostal rovnaký a nie sú tu ďalšie, ktoré by tlačili na tie základné. A to je možno chyba, pretože potom u niektorých oporných hráčok dochádza k tomu uspokojenie.V republike sú tými najlepšími, ale motivácia a konkurencie, kedy by po nich niekto každý tréning "šliapal", im chýba. Nám sa ale toto podarilo v priebehu prípravy zlepšiť, dievčatá pochopili, že bez tréningu to nepôjde. Len ešte nevieme, čo to urobí v zápasoch. Tím je však zvyknutý vyhrávať a hlavne vyhrávať chce, "končí svoju úvahu plusovým hodnotením tréner.

Treml priznáva, že na medzinárodnej úrovni sa v dievčenskej kategórii U18 iba začína udomácňovať. A po príprave, ktorá sa odohrávala výhradne v Česku, sa mu ťažko odhaduje sila súperov.

"Pre nás bude dôležitý vstup do turnaja.


Zvlášť v ženskej kategórii je dôležité, ako sa darí. Keď sa dobre začne, dokážeme poraziť takmer kohokoľvek.Pokiaľ sa ale nedarí, sme schopní takmer s kýmkoľvek prehrať. Záležať tak bude na aktuálnej forme a psychickom rozpoložení, s ktorým do turnaja vstúpime. "

V základnej skupine na mladé levice čakajú postupne Chorvátsko, Estónsko a Holandsko. bet365 V ďalšej fáze turnaja, v ktorej už pôjde o play-off, sa potom Češky stretnú s tromi tímy zo silnej štvorice Maďarsko, Srbsko, Slovinsko a Belgicko.

Češky budú opäť spoliehať na pevnú defenzívu, ale Petr Treml mal k zapojeniu vytiahnuté osobné obrany svoje aj ďalšie dobré dôvody. "Potrebujeme, aby sme hrali agresívnejšie, k čomu ženský basketbal smeruje.Tu som mal ale pocit, že by sme stále chceli bet365 stavky hrať ten dievčenské basket. "

Posledné slová kouča potvrdzuje aj postreh Petry Holešinský. "Proti Belgicku, ktorá bola najťažším súperom v príprave, sa ukázali naše hlavné nedostatky - rýchlosť, výbušnosť, agresivita. Belgičanky na nás celkom tlačili a my s tým mali problémy. "

Aj ona rovnako ako spoluhráčky vidí ako hlavný favoritky turnaj a Španielsko. "A za nimi to bude vyrovnané - Maďarka, my a u Rusek sa uvidí, v akej budú zostave."

bet365 mobil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése