2017. július 21., péntek

Kouč šampiónky Kupka pochyboval, ale teraz už sníva o Riu

Roky a hromadou závodov vytrénovaný kouč zase raz cítil šteklenie v sport stavky bruchu. "Jo, bývam veľmi nervózna," kývol Dalibor Kupka, keď už mu tep klesol.


Stresy prežíval, keď viedol desaťbojár Šebrleho. "Tam to bolo ešte horšie, to trvalo dva dni." Nervozitu prežil v Pekingu už raz, keď išiel do boja Pavel Maslák. A nepokoj Kupka pocítil tiež včera, kedy "jeho" klenot Zuzana Hejnová vyrážal za obhajobou svetového trónu. "Bol som nervóznejší ako v roku 2013," zrovnal tréner.

Ak suverénny sezona pred dvoma rokmi priniesla Hejnové 13 triumfov v rade a prvej svetovej zlato, tá tohtoročná bola do poslednej chvíle obalená otázniky. Vydrží ešte aj tretí beh? Nešetrili sa snáď ostatné súperky?Zvládne návrat po tak kruté minulej sezóne?

Úľava, satisfakcia, radosť. Všetko sa v Kupka naraz spojilo. "Som rád, že to dobre dopadlo, že sa dostala takto späť, pretože tomu veril málokto. Aj ja som mal pochybnosti. "

Hejnová svoju zlatú jazdou všetky vymazala a keď sa po závode s koučom stretla, vypočula si chválu:" Skvelé!Len ku koncu si tuhla. "" Tak dík, "odvetila naoko nahnevaná kráľovná prekážok.

" Ale nie, som spokojný, "pochvaľoval si Kupka. "Zabehla tu najlepší tohtoročný výkon, podarilo sa nám to." Čo na tom, že Hejnová s ním zaostala o 67 stotín za osobným rekordom, v Vtáčím hniezde išlo "len" o zlato. Časy sa budú riešiť zase až o rok, až bude celý atletický svet vyladený do absolútnej dokonalosti a zamieri do olympijského Ria.

"Dúfam, že ne zaspí na vavrínoch, že sa neuspokojí," varoval tréner. "Súperky sa môžu zlepšiť, nič nesmie podceniť."

Jediným limitom vo sne o piatich kruhoch tak môže byť zdraviu, ktoré už Hejnová raz zradilo a o ktoré musia teraz v 28 rokoch starať ešte viac ako kedykoľvek predtým. stavkove bonusy "Ak jej vydrží a bude súvislo trénovať, môže byť zase silnejší," tuší Kupka a zatiaľ len potichu hovorí o medailovom sne. "Ale keby o tú medailu bežala, bola by to pecka."

stavkovanie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése