2017. április 14., péntek

Jonah Lomu nekrológ

Ellis Park v Johannesburgu v dňoch 24. júna 1995, bolo nastavenie pre najzávažnejšie stretnutia rugby všetkých čias: finále Svetového pohára medzi Juhoafrickou republikou a drvivej obľúbené, na Novom Zélande.Juhoafrický prezident Nelson Mandela, sa zavádza do krídla Springboks James Small pred zápasom nemohol odolať zrejmú vtip. "Vy máte veľkú prácu dnes, pán Malý." Lebo, v rade, bol naproti číslo small, gigantické All Blacks krídlo Jonah Lomu, ktorý počas predchádzajúceho mesiaca robil väčší mužov ako skromne proporciami pán Malý tulec.

Lomu bol krídlo, ale bol šesť stôp 4 palce vysoký a 19st, veľkosť zámku dopredu, a pred týždňom sa znížil A nglicko strana bude Carling k trosiek v semi-final víťazstvo v Kapskom meste , Nový Zéland porazil Anglicku 45-29 a Lomu, sotva 20 rokov, zaznamenal štyri pokusy. Lomu, ktorý zomrel vo veku 40 rokov, spôsobil rozruch v roku 1995.Rugby nasledovníci nemohol uveriť tak veľký muž, trochu viac ako dospievajúci, môže byť tak rýchly na nohách.

Joel Stransky je drop-gól v predĺžení vyhralo v roku 1995 finále Francois Pienaar sa Springboks, the Rainbow Nation pohonom k ​​víťazstvu na vlne emócií, ktoré nový prezident chytro, ktoré sú považované by pomohlo zjednotiť nový Južná Afrika. Ale 1995 všetci černosi boli jedným z najviac vysoko hodnotené a očarujúce stranách ao štyri roky neskôr v Anglicku boli podobne očakáva zdvihnúť Webb Ellis Cup.Miesto a opäť proti všetkému očakávania, boli porazení v Twickenham semifinále proti Francúzsku, ktorý vyhral 43-31 s druhou polovicou comeback po Lomu zaznamenal dva pokusy , znížiť francúzsku obranu, aby toľko mŕtve drevo An jesenné víchrice. Takže Lomu je najlepšie si pamätal dobu dvoch vzácnych hier, všetci černosi prišli, a to ako v mimoriadnom circumstances.Jonah Lomu, All Blacks legendy, umiera vo veku 40 Viac

Lomu pokračoval vyhrať 63 čiapky pre All Blacks a skóre 37 pokusov. Hral o niečo viac ako 200 prvotriednych hier ale jeho rugby kariéra bola zaradená nie zranenia, ale nefrotického syndrómu, vzácne sťažnosť na obličky, ktoré znamenalo, že jeho hranie dni boli účinne skôr ako budúci Svetového pohára v Austrálii v roku 2003.Vo chvíli, keď Jonny Wilkinson bol prevzatý z Lomu ako pravdepodobne najznámejší tvár svetového ragby, All Black bol dialyzovaní, päťkrát týždenne.

Lomu bola transplantácia obličiek v júli 2004, a menej ako o rok neskôr sa na scénu svojho druhu s try v atestom pre Martina Johnsona u Twickenham. Ale Lomu poranil rameno v hre a potreboval oper áciu, prerušujem comeback s North Harbor, kde trénoval. Stále veľká remíza, on potom mal krátky kúzlo s Cardiff Blues. Ten strelil svoj prvý pokus na Blues v predstavení man-of-the-zápas 27. decembra 2006, ale nasledujúce apríla zlomil členok hrať proti škótskemu povolenie Border Reivers.Tam bolo kúzlo späť na Novom Zélande s North Harbor a vo Francúzsku s Marseille Vitrolles klubu, ale Lomu stará sila zmizla.

Jeho smrť, údajne infarkt, prišlo ako zvláštny šok, pretože on zdalo sa v dobrom zdravotnom stave na jeho návštevy Veľkej Británie pre Rugby World Cup tento rok na jeseň.

lomu Prvé roky boli neperspektívne. Narodil sa v Greenlane, Auckland, prvé dieťa Šemešu a Hepi Lomu a vymenoval Jonah jeho metodistickou tety Ruby. Ale po narodení svojho brata Johna o rok neskôr, Jonáš dostal do matkinho staršia sestra, Longo, a vyšli do Ha'aipai ostrovov Tonga. Pre nasledujúcich šesť rokov, Longo a jej manžel vych oval chlapca pred tým, než bol vzatý späť do Nového Zélandu od svojich rodičov.Facebook Twitter Pinterest Jonah Lomu prevedení Haka pred výkopom na Twickenham, 1999 Fotografia: Colorsport / Rex Shutterstock

Young Jonahovo Problém bol v tom, že nemohol hovoriť ani slovo po anglicky. Jeho otec, mechanik, bol ťažký pijan, ktorý podrobí jeho syna pravidelné bitie. Lomu vyrástol na uliciach juhu Auckland, obklopené násilím. Keď mal 12, jeho strýko David Fuko bol hacknut k smrti gangom Samoans. V čase, keď bol teenager, mladý Lomu bolo známe, že polícia a vo veku 15 rokov ho otec vyhodil z rodinného domu po zúrivej rade.

Jednou z vecí, udržiavanie lomu život pospolu šport.Bol to výnimočný športovec - ako školák bežal 100m v 10.8sec - a v jeho škole, Wesley na vysokej škole, on bol predstavený k ragby. Zástupca vedúceho školy, Chris Grinter, keby trénoval Nového Zélandu stredných škôl stranu a zistil, že rug by by mohol byť spôsob, ako nasmerovať zlosť a agresiu svojho mladého žiaka.

Vo veku 14 Jonáš bol v prvý XV školy. Ďalšie postava otca a potom sa objavil v Phil Kingsley Jones, tréner má na starosti vývoj rugby pre kraje Manukau Rugby odbor. Velšan sa Lomu pod svoje ochranné krídla a 1991 Jonáš hral na Novom Zélande Under-17 stranu.V jeho poslednom roku v škole, Lomu riadil prvý XV a hral na Novom Zélande strednej školy spolu budúcnosti All Blacks hviezdy Christian Cullen a Carlos Spencer.

Hracie sedmičky na strane krajov, teenager čoskoro sa páčili pozornosť selektorov All Blacks. Laurie Sieťový, potom tréner All Blacks, pripomenúť, že Lomu, len mesiac okolo svojich 19. narodenín a iba štyroch prvotriednych hier za sebou, bol vybraný hrať v dvoch testoch proti cestujúcemu francúzskej strane v júni a júli 1994.Všetci černosi boli porazení v Christchurch a Auckland a elektrickej siete, ktorý poznal Lomu mal ob rovský potenciál pre budúci rok Svetového pohára, upustil teenager, ktorý by potom bol presunutý z balenia do wing.Jonah Lomu spomenul:, Niekedy zaplatil my poukážky pre mňa bol ako že'více

Kingsley Jones sa stal lomu manažér, dôležitá postava v držbe život jeho mladého účtovať ich dohromady. Lomu bol rozbitý jeho skúsenosti pádu po francúzskych testov. Jednalo sa o umierajúcej dni amateurism v ragby a ponuku od rugby tím ligy Canterbury Bulldogs bola lákavá.Ale World Cup 1995 zmenil Lomu život navždy a urobil z neho Rugby Union najviac solventná hviezda.

Rovnako ako rugby union upustil jeho predstieranie, že je to amatérsky šport v mesiaci, ktorý nasleduje finále 1995 Svetový pohár, Lomu sa stal prvým celebrity novo profesionalizované herné. To má svoje úskalia. V marci 1996, keď sa oženil so svojou juhoafrickú priateľka Tanya Rutter, na brehu Manukau prístavu, médiá zamerala na rozhodnutie páru je, aby pozvať svojich rodičov. Lomu bol chytený prekročenie rýchlosti za volantom Jaguar XJS, keď nemal licenciu.Bolo to skromné ​​veci v porovnaní s tým, čo by mohol byť zapojený, keby rugby nebola jeho spásou, ale zdalo sa, že je v pohode s ozdobami celebrít. Svetové poháre v rokoch 1995 a 1999 boli udalosti, ktoré Naozaj demonštroval Lomov talent. Dosiahol 8 pokusov v turnaji v Anglicku a vo Walese v roku 1999 vrátane jedného proti Anglicku, pre ktorého sa ukázal byť nepriateľom, a okrem iného sa objavil neskoro víťazný pokus v roku 2000 proti Austrálii v epickej trojici stretnutí Sydney pred davom 109.874, najväčším hráčom v Rugby Union. Lomu a Rutterovi sa rozviedli v roku 2000. Oženil sa s Fionou Taylorovou, ktorá sa stala jeho manažérom. V roku 2008 sa rozviedli.Lomu je prežiť jeho treťou manželkou, Nadene (nee Quirk) a ich dvaja synovia, Brayley a Dhyreille.

Rovnako ako Wilkinson, druhú celosvetovú hviezdou zápas u v jeho profesionálnej éry, lomu bol skromný, takmer plachý človek. Iba na ihrisku rugby bol to tichý muž veľký hluk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése