2017. április 13., csütörtök

Wada odmieta výzvy, aby zakázali elitným športovcom užívanie štítnej žľazy

UK Anti-Doping vyjadril svoje sklamanie nad rozhodnutím Svetová antidopingová agentúra, ktorým bola zamietnutá hovory zakázať elitných atlétov z užívania liekov štítnej žľazy.

V apríli Joanne Paveyová, panujúcej 10,000 majstra Európy vyzval na ukončenie "neetické" užívanie hormonálnej substitučnej ako údajné zvyšujúceho účinnosť drug.Every športovec musí pýtať, ako môžu byť otvorenejší a transparentnejší | Sean Ingle Viac

Avšak, Wada sa rozhodla opustiť liečbu štítnej žľazy z jeho 2016 zoznamu zakázaných po konzultácii vedecké a lekárske odborníkmi, ktorí "boli jednotní vo svojom názore".

"Aby látku alebo metódu, ktorá bude zakázané, je nutné splniť dva z troch kritérií: zvýšenie výkonu; predstavujú hrozbu pre športovcov zdravie; neporušovala ducha športu, "uviedol hovorca

V reakcii Pavey tweeted:,. Užívanie liekov štítnej žľazy bez lekárskeho potreba jasne ide proti Stávkové kancelárie Unibet duchu sportu'Joanne Paveyová (@jopavey) Tento užívanie liekov štítnej žľazy bez lekárskeho potrebu jasne v rozpore s duchom športu.https://t.co/LuQ9E6R6IaSeptember 30. 2015

Ukad výkonný Nicole Sapstead znie: "Ukad Maje, spolu s radom ďalších národných antidopingových organizácií tohto lieky štítnej žľazy, ak je to použité bez skutočné potreby lekárskej starostlivosti, je zdraviu škodlivé.

"To môže byť použitý spôsobom, ktorý je v rozpore s duchom športu, a za určitých okolností možno považovať zvýšenie výkonu.

"Toto je tretí rok, kedy Ukad podali návrh na lieky štítnej žľazy, ktoré majú byť pridané do zoznamu zakázaných. Ukad bude aj naďalej spolupracovať s globálnymi partnermi a zvážiť naše ďalšie kroky v pravý čas.


"

Zatiaľ Wada pridala anti-ischemickú liek do svojho zoznamu zakázaných látok.Meldonium, tiež známy ako mildronát, bol zaradený do aktualizovaného zoznamu kvôli "dôkazu o jeho používaní športovcami s cieľom zvýšiť výkonnosť." Vyvinutý v Lotyšsku sa meldonium používa na liečbu ischémie alebo Nedostatok prietoku krvi. Meldonium bol predtým na Wadovom zozname sledovaných liekov.

Wada tiež tvrdí, že medzinárodná federácia pre motocykle FIM bola vyškrtnutá zo zoznamu športov, ktoré zakázali alkohol ako dopingový agent. Hovorí sa, že FIM "sa bude zaoberať používaním alkoholu pomocou svojich vlastných predp isov." Wada hovorí, že kofeín a nikotín boli zaradené do zoznamu stimulantov, ktoré sa majú sledovať v súťaži. Aktualizovaný zoznam, schválený 16. septembra, nadobúda účinnosť 1. januára.

Unibet-Bonus zadarmo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése